Kontinentalsenger – Spørsmål og svar

En kontinentalseng er en type seng som er bygget opp på en spesiell måte. En kontinentalseng har nemlig tre lag, som gjør den høyere enn andre senger. Det nederste laget er en rammemadrass med en kjerne av enten fjær eller skum. Deretter er det neste laget en fjærmadrass. Fjærmadrassen er det laget som bestemmer sengens komfort nivå, og det er her man skal huske å velge riktig fasthet. Til slutt toppes sengen med en overmadrass. Den bidrar til ekstra komfort og sørger for at det ikke blir så mye slitasje på selve madrassen. I tillegg kan man kjøpe overmadrasser som har god ventilasjon og kjølende effekt. Det er derimot viktig å legge merke til at flere billige produsenter erstatter den nederste rammemadrassen med en treramme. Dette er en metode for å få sengen til å se høyere ut men det gir ingen komfort, og er derfor litt juks. Sørg derfor for at din kontinentalseng er bygget opp ordentlig med en rammemadrass, fjærmadrass og en overmadrass.

Det er mange ulike typer senger rundt om, men det som kjennetegner en kontinentalseng er måten den er bygget opp på. En kontinentalseng har tre lag, med en rammemadrass som basis. Deretter er det en fjærmadrass som utgjør komforten, og til slutt en overmadrass.

En vanlig seng, som for eksempel en rammemadrass, er som navnet tilsier kun en rammemadrass. Det er en madrass med en kjerne av enten fjærer eller skum, som det er montert ben på. En rammemadrass er en vanlig seng for unge eller studerende, fordi den er enkel å flytte og transportere. Her er en kontinentalseng større og litt mer arbeid å flytte rundt på. En kontinentalseng gir derimot mer komfortabel søvn og er et penere møbel til soverommet.

Dette er igjen noe som varierer mye fra seng til seng, men i utgangspunktet har en kontinentalseng flere lag av madrasser og bør derfor gi en bløt og god støtte. Hvor myk en seng avhenger derimot av kvaliteten på sengen, hvilke type fjærer som er i kjernen, og selvfølgelig valg av fasthet. En kontinentalseng med gode fjærer, en medium fasthet og en ekstra myk overmadrass vil være mykere enn en rammemadrass med Bonell fjærer og ingen overmadrass.

Når det gjelder hvor myk en madrass er, skal det heller ikke handle om å ha en med så lav fasthet som mulig. En madrass skal være fast i forhold til din vekt, og en kontinentalseng som føles for fast for noen vil være perfekt for en som veier noen kilo mer.

Dette er et definisjonsspørsmål og avhenger litt av hvor stort soverommet er, hva som menes med stor plass osv. En kontinentalseng er litt større enn for eksempel en rammemadrass da den har tre lag som gir den ekstra høyde. En kontinentalseng med målene 180×200 tar like mye plass som en regulerbar seng med målene 180×200. Det finnes derimot kontinentalsenger med sokkel, som gjør at man ikke kan oppbevare ting under sengen. Dette gjør ikke at sengen tar mer plass, men det gjør at man ikke kan benytte plassen under. En sånn sokkel vil og gjøre at det er litt mer bry å skulle støvsuge under sengen.

I utgangspunktet er en kontinentalseng like enkel å rengjøre som en hvilken som helst annen type seng. Det finnes noen modeller med trekk som kan tas av og vaskes, som så vil være mulig å gjøre ordentlig rent. Andre modeller kommer med trekk som ikke kan tas av, og må behandles på andre måter. Det er også noen kontinentalsenger som har trekk av spesielle tekstiler som gjør dem enklere å holde rene. Det som utgjør en kontinentalseng er at den har tre lag i høyden, og har ellers samme format som andre typer senger. Derfor burde den ikke være noe vanskeligere å holde ren enn andre senger.

En kontinentalseng kan komme med ulike løsninger. Man kan bestille en kontinentalseng med skuffer, sokkel, eller helt vanlige sengeben. Kjøper man en kontinentalseng med sengeben vil man kunne utnytte plassen under sengen til en viss grad. Kjøper man en kontinentalseng med skuffer, vil man få det beste utgangspunktet for å utnytte plassen. I tillegg til å ha mer plass å utnytte, er det enklere å holde et system med skuffer. Da unngår man at sengen blir en rotete lagerplass der man legger alt man ikke vet hvor skal ligge ellers.

Kjøper man en sokkel til kontinentalsengen vil man ikke kunne utnytte plassen under sengen. Sokkelen er en estetisk ting, og har ikke noen videre praktisk effekt annet enn å se pen ut. Sokkelen bidrar derimot til å gjøre sengen til et penere og mer helhetlig møbel. For dem som lengter etter å gjøre sengeværelset til drømmeværelset og ikke fokuserer på ren praktikalitet, vil en sokkel til kontinentalsengen være en god måte å gjøre det på.

Mange par lurer på om det er mulig å ha ulik hardhet eller fasthet på madrassene i en kontinentalseng. Dette vil være nødvendig hvis den ene partner veier mindre enn 75 kg, og den andre veier mer. Riktig fasthet er viktig for å forebygge ryggproblemer og for å få best mulig søvn.

Om man kan ha forskjellig hardhet eller fasthet i en kontinentalseng avhenger av hvilken modell og type man kjøper, og hvor man kjøper den hen. Noen butikker vil levere med en felles fasthet, mens andre (som bedre nætter) gjør det mulig å bestille individuell fasthet.

I noen tilfeller vil det kanskje koste ekstra å ha individuell fasthet, men er det en betydelig vektforskjell på deg og din partner vil det helt klart være verdt å investere litt.

En kontinentalseng kan gi plass til oppbevaring under sengen. Selve sengen tar ikke mer plass enn andre typer senger av samme mål (180×200, 160×200 etc.) Denne plassen kan utnyttes bedre hvis man kjøper vanlige sengeben til kontinentalsengen, eller hvis man kjøper med skuffer under sengen. Det er derimot ikke muligheter for oppbevaring av ting under sengen hvis man kjøper en kontinentalseng med sokkel. Derfor anbefaler vi at man kjøper en kontinentalseng med ben eller skuffer hvis man legger vekt på oppbevaring og praktisk utnyttelse av plass.

www.bedrenaetter.no

Nå er det utrolig mange steder man kan kjøpe en ny seng. Det er fysiske forretninger, billigkjeder, eksklusive forretninger samt online handel. Det kan være forvirrende å skulle finne frem til en forretning når det er så mye forskjellig utvalg. Derfor er det mange som velger litt tryggere alternativ og går til butikker som man har sett før, uten å gjøre ordentlig research først.

Det er derimot ikke nødvendigvis billigkjedene eller de helt dyre butikkene man skal gå til, for å få det beste tilbudet. Fordi internett handel har åpnet for så mange nye muligheter, er det plutselig noen helt andre priser du behøver å betale for en seng i toppklassen. Grunnen til at noen tviler når det gjelder å kjøpe en seng online, er at man ikke får muligheten til å teste produktet først. Dette kan være både en fordel og en ulempe. Det er nemlig mange som får muligheten til å teste en seng, og velger en seng om er alt for myk i forhold til vekt og støtte. En seng som er for myk vil i det lange løp kunne bidra til ryggproblemer og dårlig søvn. Ved å stole på dem man kjøper hos og ta utgangspunkt i egen kroppsvekt vil man få den sengen som er best til vekten. Da unngår man å bli fristet av alt for myke senger.

En annen fordel med å kjøpe seng online, er at en online butikk vil ha færre kostnader enn en fysisk butikk. Dette bør kunne ses på prisen, og du vil dermed kunne spare en del penger på en seng av samme kvalitet som det du ser i fysiske butikker. Hvis du kommer til en online forretning som ikke har en lavere pris enn en fysisk butikk med produkter i samme kvalitet, vil det da være en indikasjon på at du bør lete videre.

For å være sikker på at nettsiden er sikker, kan du derfor forholde deg til trustpilot og yotpo. Her kan du se anmeldelser og kundeerfaringer fra de ulike online butikkene.

Du må huske å ta kvalitet, sengetype, størrelse og brand i betraktning. Vil du ha en billigseng er det flere merker som selger senger av lavere kvalitet til lave priser. Vil du ha en seng av høy kvalitet skal du selvfølgelig regne med å betale litt mer. Derfor kan du også gjøre en online sammenligning av priser på sider som pricerunner.

Ellers kan man og bedømme en online forretning på hvor åpen de er om informasjon på hjemmesiden. Hvis de har mulighet for direkte kommunikasjon (for eksempel live chat), telefonnummer, adresse og mail er det enklere å få kontakt med dem. Det tyder på at de gjerne vil kommunisere med kunden og er dermed mer til å stole på.

En side som ofte har tilbud på kontinentalsenger er bedrenaetter.no. Her er det også en rekke kundeanmeldelser som du kan lese, og danne deg et inntrykk av hvordan kjøpsopplevelsen er.

Det er noen som lurer på om man får ryggproblemer av kontinentalsenger. Det er ingen grunn til at man skal få ryggproblemer av verken kontinentalsenger eller andre typer senger. En kontinentalseng er høyere og litt mykere enn andre senger. Kjøper man seng med feil fasthet vil det i det lange løp føre til ryggproblemer. Derfor er det viktig å kjøpe en fasthet med grunnlag i ens egen vekt. Veier man over 95 kg skal man ha en fast madrass med for eksempel Multipocket-fjærer. Da vil man sørge for at man får den motstanden man trenger, og hindre at man synker for dypt i madrassen. Det viktigste er at ryggsøylen ligger rett når man sover, og det vil man gjøre med en seng med riktig fasthet.